Max 15 min.: Aspargessuppe med bacon og hvidløgsflutes

Ingredienser

Retten kan fryses

  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 100 grambacon i tern
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 40 gramsmør
  • 50 gramhvedemel
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 4 dlvand
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Max 15 min.: Aspargessuppe med bacon og hvidløgsflutes

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Aspargessuppe er super lækkert til en kold og mørk vinteraften. Vi serverer suppen med sprøde baconstykker og lune hvidløgsflutes som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 100 grambacon i tern
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 40 gramsmør
  • 50 gramhvedemel
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 4 dlvand
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lun hvidløgsflutesene i ca. 12 minutter.

2. Steg baconternene sprøde på en tør pande. Tag baconen af panden og læg stykkerne på lidt køkkenrulle, indtil suppen er klar.

3. Sigt vandet fra aspargesene ned i en skål - det skal du bruge om lidt.

4. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste, du har lært i et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve. Det fjerner smagen af mel.

5. Tilsæt aspargesvandet lidt efter lidt til melbollen, mens du igen bruger dine Skipper Skræk-muskler til at piske på livet løs. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere væske fra aspargesene og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt, til der ikke er mere aspargesvand tilbage.

6. Tilsæt herefter madlavningsfløde, smuldret bouillonterning og vand, mens du igen pisker derudaf. Tilsæt asparges og varm suppen op.

7. Smag til med salt, peber og citronsaft. Server med hvidløgsbrød, bacon og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn si vandet fra aspargesene.  De kan også røre i suppen.

Hvis ungerne ikke er vilde med hele hvide asparges, kan du bare give suppen en ordentlig tur med en stavblender. Men husk at blende det bedste, du har lært, da suppen ellers kan blive lidt "trevlet".

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre