Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Aspargessuppe smager virkelig dejligt og er perfekt til kolde vinteraftener. Vi serverer suppen med sprød spegepølse og brødcroutoner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 8 skivegroft sandwichbrød
- 140 gramspegepølse
- 2 dåsehvide aspargessnitter
- 40 gramsmør
- 50 gramhvedemel
- 1.5 dlpiskefløde
- 1 terninghønsebouillon
- 5 dlvand
- 0.5 stkcitron
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær sandwichbrødet i tern. Vend dem i olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med salt og bag dem i ovnen i ca. 10 min.2
Steg skiver af spegepølse sprøde på en tør pande. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle, indtil suppen er klar.3
Hæld vandet fra aspargesene ned i en skål - det skal du bruge om lidt.4
Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste, du har lært i et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve. Det fjerner smagen af mel.5
Tilsæt aspargesvandet lidt efter lidt til melbollen, mens du igen bruger dine Skipper Skræk-muskler til at piske på livet løs. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere væske fra aspargesene og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt, til der ikke er mere aspargesvand tilbage.6
Tilsæt herefter fløde, smuldret bouillonterning og vand, mens du igen pisker derudaf. Tilsæt asparges og varm suppen op.7
Smag til med salt, peber og citronsaft. Server med croutoner, stegt spegepølse og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hælde vandet fra aspargesene. De kan også røre i suppen.
Hvis ungerne ikke er vilde med hele hvide asparges, kan du bare give suppen en ordentlig tur med en stavblender. Men husk at blende det bedste, du har lært, da suppen ellers kan blive lidt "trevlet".