Max 15 min.: Boller i karry med lækker topping

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  ris
  • 1 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 500 grammedisterpølse
  • 300 gramfrosne ærter
  • 2 stkæbler
  • 100 grampeanuts
  • 1 spskkarry
  • 2 dlkokosmælk
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne udgave af boller i karry er lynhurtig at lave, da vi bruger den færdige fars fra medisterpølse til bollerne. Det er super nemt og smager mega godt. Vi serverer med ris og lækker topping. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand og smuldrede bouillonterninger til at koge.

2. Klip hul i den ene ende af medisterpølsen og klem små frikadeller ud. Du kan enten ploppe dem direkte i det kogende vand, eller du kan forme dem til små kødboller. Fugt hænderne med lidt vand, hvis farsen hænger fast i fingrene.

3. Lad bollerne simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte.

4. Kog vand til ærter i en elkedel eller kasserolle. Overhæld ærterne med kogende vand i en skål og lad dem stå, til de er tøet op. Skær skyllet æble i små tern. Kom æble, ærter og peanuts i små skåle.

5. Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Rør karryen ud i en lidt vand i en kop. Tilsæt kokosmælk og karry efter smag til kogevandet. Har du kokosmælk tilovers, så frys det ned i en beholder med låg, så har du til næste gang.

6. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet med blandingen. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.

7. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere kokosmælk og karry. Læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og lad familien toppe med æble, ærter og peanuts. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æble i tern. De kan også være med til at forme kødbollerne og selvfølgelig smage saucen til - det er børn verdensmestre i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre