Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Gazpacho er en spansk kold tomatsuppe, som egner sig særlig godt til de varme sommeraftener - også i Danmark. Vi serverer den med hurtig garniture og hvidløgsbrød. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
- 6 stktomater
- 3 stkblandede peberfrugter
- 1 stkagurk
- 1 fedhvidløg
- 3 spskolivenolie
- 0.5 spsktørret oregano
- isterninger
- 1 stkøkologisk citron
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Lun hvidløgsflutes i ovnen.2
Skyl tomater, peberfrugter og agurk. Tag 1/5 af hver grøntsag fra til senere. Kom resten af grøntsagerne i en blender sammen med hvidløg, olivenolie, oregano og en håndfuld isterninger. Blend suppen glat - enten med en stavblender eller en almindelig blender. Smag til med citronsaft, salt og peber.3
Skær de resterende grøntsager i små tern og bland dem med revet citronskal og smag til med salt og peber.4
Server den kolde gazpacho med de hakkede grøntsager på toppen og hvidløgsflutes. Og hvis dine børn synes det er lidt mærkeligt med kold suppe, kan den også varmes godt igennem. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skylle og skære tomater, peberfrugt og agurk i tern.