Max 15 min.: Grillede pølser med kartoffelsalat og hjemmelavet pesto

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramnye kartofler
  • 400 gramgrillpølser
  • 12 stkradiser
  • 1 posesnackagurk
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 dlolivenolie
  • 40 gramgræskar- eller solsikkekerner
  • 0.5 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber
  •  ketchup
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Max 15 min.: Grillede pølser med kartoffelsalat og hjemmelavet pesto

I samarbejde med

Lynhurtig, lækker og sommerlig aftensmad med grillpølser og kartoffelsalat med hjemmelavet pesto og radiser. Hertil skoleagurker. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramnye kartofler
  • 400 gramgrillpølser
  • 12 stkradiser
  • 1 posesnackagurk
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 dlolivenolie
  • 40 gramgræskar- eller solsikkekerner
  • 0.5 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber
  •  ketchup

Fremgangsmåde

1. Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 5-10 minutter. Er der forskel på kartoflernes størrelse, så skær de største kartofler i mindre stykker, så de alle får samme kogetid.

2. Hæld vandet fra kartoflerne og overhæld dem med koldt vand, så de køler af. Skær dem herefter i skiver og stil til side. Grill pølserne på grillen - eller steg dem på en pande.

3. Skyl radiserne og skær dem i både. Skyl skoleagurkerne og skær dem i halve.

4. Klip basilikumsbladene af stilkene og skyl dem. Det gør ikke noget, at der kommer lidt stilke med. Hæld dem i en høj beholder sammen med hvidløg, olie, græskar- eller solsikkekerner og saften fra en citron - ca. 1 spsk.

5. Blend med en stavblender og smag til med salt og peber og smag til.

6. Vend de afkølede kartofler sammen med pesto og radiser.

7. Server pølserne med kartoffelsalat, agurkestave og ketchup. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære radiser i stykker og halvere agurkerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre