Max 15 min: Hurtige juledeller med grønlangkål og brunede kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramjulemedister
  • 850 gramkartofler på glas
  • 100 gramsirup
  • 50 gramsmør
  • 700 gramfærdig grønlangkål
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Max 15 min: Hurtige juledeller med grønlangkål og brunede kartofler

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En hurtig og lækker juleopskrift med juledeller lavet af farsen fra en julemedister som vi serverer med brunede kartofler og færdig grønlangkål. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramjulemedister
  • 850 gramkartofler på glas
  • 100 gramsirup
  • 50 gramsmør
  • 700 gramfærdig grønlangkål
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Klip hul i den ene ende af medisterpølsen og klem små frikadeller ud, som formes til små deller. Fugt hænderne med lidt vand, hvis farsen hænger fast i fingrene og steg dellerne på panden i en blanding af smør og olie.

2. Hæld vandet fra kartoflerne og tør dem i et rent viskestykke. Hæld sirup på en pande sammen med smørret og tænd på middel varme.

3. Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rører forsigtigt, så massen bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 minutter begynder sukkeret at sætte sig på kartoflerne, og de er færdige.

4. Hvis ikke alt smør og sirup hænger fast på kartoflerne, så kan du hælde resten i en skål og servere ved siden af.

5. Opvarm grønlangkålen i enten en gryde eller i mikroovnen.

6. Servér de lynhurtige små deller med grønlangkål og brunede kartofler. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i de brunede kartofler - pas på sukkerblandingen ikke sprutter.

Børnene kan ogå dække bord.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre