Max 15 min.: Karbonader med kartofler, stuvede ærter og gulerødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramfærdiglavede karbonader
  • 650 gramsmå kartofler
  • 2.5 dlkogt vand
  • 2.5 dlmælk
  • 25 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 0.5 tskrevet muskatnød
  • 1 stkcitron
  • 300 gramfrosne ærter og gulerødder
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Normalt tager denne ret lidt længere tid, men i dag bruger vi færdigpanerede karbonader, som vi serverer med hurtige kartofler, stuvede ærter og gulerødder. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Steg karbonaderne på begge sider i en blanding af smør og olivenolie på en pande.

2. Skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand.

3. Bland kogevandet med mælken. Smelt derefter smørret i en gryde, tilsæt melet og rør kraftigt, så det ikke brænder på. Lad det riste let i et par minutter, mens du rører, så det ikke branker. Det får melsmagen til at forsvinde.

4. Tilsæt nu mælkeblandingen lidt efter lidt mens du pisker kraftigt, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Smag til med muskat, salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt de frosne ærter og gulerødder og varm langsomt op.

5. Server karbonaderne med kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne og smage stuvningen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre