Max 15 min.: Kylling i cremet basilikumsauce med dampet broccoli

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornspasta
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 fedhvidløg
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkbroccoli
  • 1 pottefrisk basilikum
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Retter med kylling er nem og lækker aftensmad, som de fleste børn kan lide. Her har vi lavet en lynhurtig pastaret med kylling, basilikum og peberfrugt i en cremet sauce og serveret sprøddampede broccoli som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

2. Skær kyllingen i mindre stykker. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Skær løg og peberfrugter ud i tern og steg begge dele sammen med kyllingen i olivenolie i en gryde. Tilsæt presset eller hakket hvidløg, madlavningsfløde, vand og grøntsagsbouillon og bring det hele i kog.

4. Vask broccolien og del den i mindre buketter. Giv dem et hurtigt opkog i saltet vand - 1-2 minutter. Det er vigtigt, at du ikke giver buketterne for meget. Så bliver de nemlig bløde, kedelige og smage lidt af halvfjerdserne og kedelig karklud. Vi siger det bare!

5. Lige inden servering hakkes skyllede basilikumblade fint og vendes i saucen. Smag til med salt og peber.

6. Servér pastaen i dybe tallerkener med dampet broccoli som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt ud i stykker. De kan også skylle og dele broccolien i små buketter.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre