Max 15 min.: Rodfrugtsuppe med bacon og suppehorn

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 900 gramfrosne rodfrugter
  • 8 dlvand
  • 1 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 100 grambacon i tern
  • 350 gramsuppehorn
  • 2.5 dlpiskefløde
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Max 15 min.: Rodfrugtsuppe med bacon og suppehorn

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

En mild og smagfuld rodfrugtsuppe med suppehorn. Suppen er mega nem at lave og toppet med sprøde bacontern. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 900 gramfrosne rodfrugter
  • 8 dlvand
  • 1 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 100 grambacon i tern
  • 350 gramsuppehorn
  • 2.5 dlpiskefløde
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Svits de frosne rodfrugter i et par minutter i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt vand, hakkede tomater og grøntsagsbouillon og bring suppen i kog. Lad suppen simre under låg i 10-12 minutter.

2. Steg baconen sprød på en pande og lad den dryppe af på lidt køkkenrulle.

3. Kog suppehornene som anvist på pakken.

4. Tilsæt fløde og blend suppen helt glat med en stavblender eller brug en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget.

5. Smag suppen til med salt og peber og server med suppehorn, bacon og evt. lidt grønt på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til stege baconen - pas på det ikke "sprutter". De kan også hjælpe med at dække bordet.

Tips til mere smag: Du kan tilføje timian eller evt. mere bouillon til suppen, ligesom du også kan give den et drys spidskommen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre