Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Tapas er super lækkert for både børn og voksne. Og det er mega hyggeligt at kunne vælge imellem en masse forskelligt på tallerkenen. Her serverer vi tapas med skinke, oliven, bruschetta, pesto og hurtig salat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 5 dlkogende vand
- 300 gramfrosne ærter
- 300 grambaguettes
- 10 stkcherrytomater
- 0.5 pottefrisk basilikum
- 1 fedhvidløg
- 70 gramspæde spinatblade
- 125 gramblåbær
- 75 gramsaltede mandler
- 180 gramolivenmix
- 90 grampesto
- 120 gramprosciutto skinke
- dressing efter eget valg
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog vand i elkedlen eller i en kasserolle. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hæld det kogende vand over ærterne til de er optøet. Lun baguettes i ovnen efter anvisningen på pakken.2
Skyl tomaterne og skær dem i små tern. Skyl basilikumbladene og hak dem fint. Bland tomaterne med basilikum, presset hvidløg og lidt olivenolie og smag til med salt og peber.3
Skyl spinatblade og blåbær. Hak mandlerne groft. Vend spinatblade sammen med blåbær og mandler med valgfri dressing. Brug evt. lidt olie fra olivenmixen. Hvis dine børn ikke kan lide en blandet salat, kan du nøjes med at blande halvdelen og stille resten i små skåle.4
Hæld oliven i en skål og skær baguettes i skiver. Du kan evt. gnide nogle skiver af baguettes med hvidløg - det smager super godt til tomatsalsaen.5
Stil alt på bordet i små skåle og på tallerkener og lad familien sammensætte deres yndlingstapas. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hakke basilikum. De kan også skylle og skære tomater.