Melonsalat med spidskål, salatost og ristede semamfrø

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 20 gramsesamfrø
  • 0.5 stkspidskål
  • 0.5 stkvandmelon
  • 1 pottepersille
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 1 tskdijonsennep
  • 1 spsksirup
  • 3 spskolivenolie
  • 0.5 tsksalt
  •  peber
  • 100 gramsalatost i tern
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Melonsalat med spidskål, salatost og ristede semamfrø

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

3.3, Meget populær

Vi har lavet en super god og sommerlig salat med både spidskål, melon, salatost, persille og en citrondressing. Den egner sig især godt til grillmad eller andre sommerlige retter. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 20 gramsesamfrø
  • 0.5 stkspidskål
  • 0.5 stkvandmelon
  • 1 pottepersille
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 1 tskdijonsennep
  • 1 spsksirup
  • 3 spskolivenolie
  • 0.5 tsksalt
  •  peber
  • 100 gramsalatost i tern

Fremgangsmåde

1. Start med at riste sesamfrøene på en tør pande til de popper og bliver brune - de kan godt poppe lidt meget, så hold evt. låg over, eller brug alufolie. Lad dem køle af på en tallerken.

2. Skær spidskål i tynde strimler. Skær melonkødet i tern og hak persillen fint.

3. Riv citronen på den fine side af rivejernet og pres herefter saften ud i en skål. Bland det godt med sennep, sirup, olie, salt og peber. Pisk godt sammen og vend med salaten. Tilsæt evt. lidt mere citronsaft, hvis der ikke var så meget saft i citronen.

4. Anret salaten i et fad og pynt med salatost på toppen.

5. Vebekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære melonen i tern, blande dressing og pynte med salatost.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.