Mexican bowl med kylling, majskolber, avocado og ris

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 450 gramkyllingefilet
  • 2 stkmajskolber
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 stklime
  • 1 fedhvidløg
  • 20 stkcherrytomater
  • 2 stkavocado
  • 315 gramsalsasauce
  • 1 pottefriske koriander
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

I dag skal vi en tur til Mexico, hvor vi har hentet inspiration til denne lækre bowl. Det gode ved bowls er, at børn og voksne selv kan vælge lige det fyld, de har lyst til. Her bruger vi kylling, ris, majs, avocado, salsa og koriander. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hvis dine kyllingefileter er tykke, så flæk dem på langs. Steg dem på en pande i lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Steg til fileterne er gennemstegte og skær dem herefter i skiver.

3. Fjern bladene og de der mega irriterende hår fra majskolberne. Del kolberne og kog dem i en gryde i letsaltet vand i ca. 8 minutter.

4. Hæld vandet fra kidneybønnerne og bland dem med limesaft, lidt olivenolie, presset hvidløg og smag til med salt og peber.

5. Skyl cherrytomaterne og halver dem. Flæk avocadoerne, fjern stenen og skær kødet i skiver. Du kan enten skære majsene af kolben eller du kan servere dem som tilbehør. Stil alt på bordet i små skåle eller anret på et stort fad.

6. Lav bowls i skåle eller dybe tallerkener, hvor alle rundt om bordet selv kan vælge deres topping. Server med salsasauce og friske koriander som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn halvere tomaterne, skære avocadoen og fjerne majsbladene.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre