Mexicansk gryderet med tortillachips

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 1 dåsekidneybønner
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 400 gramhakket svinekød
  • 90 gramtomatpuré
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 285 gramløse majs
  • 1 stklime
  • 1 pottefriske koriander
  •  bagepapir
  •  salt
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en virkelig lækker og smagfuld mexicansk gryderet med masser af kål, kikærter og kidneybønner. Retten bliver serveret med sprøde hjemmelavede tortillachips. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Snit spidskålen fint og hak løg og hvidløg fint. Kom kikærter og kidneybønner i en si og skyl dem med vand.

2. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, kanel, spidskommen og stødt koriander. Tilsæt hakket kød og brun det af. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, spidskål, kikærter og kidneybønner og lad retten simre i ca. 15 min.

3. Pensl tortillaerne med olivenolie og skær dem herefter i små trekanter eller hvilken som helst form du ønsker. Du kan også klippe dem med en saks. Fordel stykkerne på en bageplade eller to beklædt med bagepapir og drys med salt.

4. Bag de hjemmelavede tortillachips ved 175 grader i ca. 7 min. til de er gyldne og sprøde.

5. Hæld vandet fra majsene og kom dem i en lille skål. Server gryderetten med sprøde hjemmelavede tortillachips og majs, limebåde og friske koriander på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle olie på tortillapandekagerne. Mere smag: Top med creme fraiche.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre