Mexicansk kartoffelgryde med majs og avocado

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1.5 dlvand
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 150 gramløse majs
  • 1 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stkavocado
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne super nemme gryderet med kartofler er helt uden kød - og smager mildt af Mexico. Den består bl.a. af kartofler og majs, som vi topper med avocado og creme fraiche. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Hak løg og hvidløg fint.

2. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde.

3. Tilsæt kartofler, vand, hakkede tomater, tomatpuré, drænede majs, karry og spidskommen og bring hele molevitten i kog. Lad det simre til kartoflerne er møre og husk at røre undervejs.

4. Smag til med salt og peber og server retten med avocado i skiver og creme fraiche på toppen. Hvis der er ganer i familien, der kan lide friske koriander, så smager de også rigtig godt som topping. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet:  Lad dine børn skrælle og skære kartoflerne i mindre stykker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre