Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
Denne super nemme gryderet med kartofler er helt uden kød - og smager mildt af Mexico. Den består bl.a. af kartofler og majs, som vi topper med avocado og creme fraiche. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1.5 dlvand
- 2 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 150 gramløse majs
- 1 spskkarry
- 0.5 spskspidskommen
- 2 stkavocado
- 2 dlcreme fraiche 9 %
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Hak løg og hvidløg fint.2
Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde.3
Tilsæt kartofler, vand, hakkede tomater, tomatpuré, drænede majs, karry og spidskommen og bring hele molevitten i kog. Lad det simre til kartoflerne er møre og husk at røre undervejs.4
Smag til med salt og peber og server retten med avocado i skiver og creme fraiche på toppen. Hvis der er ganer i familien, der kan lide friske koriander, så smager de også rigtig godt som topping. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle og skære kartoflerne i mindre stykker.