Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En nem og lækker mexicansk risret med masser af grøntsager og krydderier - og helt uden kød. En virkelig lækker variation af en risret. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramvilde ris
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 2 stkrød peberfrugt
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskpaprika
- 0.5 spskstødt kanel
- 150 gramblomkålsris
- 1 dåsekidneybønner
- 285 gramløse majs
- 1 dåsehakkede tomater
- 2 stkavocado
- 1 stklime
- 1 pottefriske koriander
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene som anvist på pakken.2
Pil skrællen af løg og hvidløg, skær løget i tern og hak hvidløget fint. Skyl peberfrugterne, fjern kernehuset og skær dem i små tern.3
Varm en dyb pande op med olivenolie, svits spidskommen, paprika og kanel sammen med hvidløg og løg. Tilsæt peberfrugter og blomkålsris og lad det hele stege videre i ca. 5 min.4
Skyl kidneybønnerne og tilsæt dem sammen med majs og hakkede tomater. Lad det simre i ca. 10 min. og smag til med salt og peber.5
Vend ris og grøntsager sammen og server retten i skåle toppet med avocado i tern, limesaft og friske koriander. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kidneybønnerne og dufte til krydderierne.
Ekstra smag: Top med frisk chili og creme fraiche.