Mexicansk risret

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramvilde ris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 150 gramblomkålsris
  • 1 dåsekidneybønner
  • 285 gramløse majs
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 2 stkavocado
  • 1 stklime
  • 1 pottefriske koriander
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem og lækker mexicansk risret med masser af grøntsager og krydderier - og helt uden kød. En virkelig lækker variation af en risret. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene som anvist på pakken.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg, skær løget i tern og hak hvidløget fint. Skyl peberfrugterne, fjern kernehuset og skær dem i små tern.

3. Varm en dyb pande op med olivenolie, svits spidskommen, paprika og kanel sammen med hvidløg og løg. Tilsæt peberfrugter og blomkålsris og lad det hele stege videre i ca. 5 min.

4. Skyl kidneybønnerne og tilsæt dem sammen med majs og hakkede tomater. Lad det simre i ca. 10 min. og smag til med salt og peber.

5. Vend ris og grøntsager sammen og server retten i skåle toppet med avocado i tern, limesaft og friske koriander. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kidneybønnerne og dufte til krydderierne.  Ekstra smag: Top med frisk chili og creme fraiche.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre