Mexicansk streetfood med majstortillas, krydret svinekød og bønner

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Majstortillas
  • 0.5 dlkogende vand
  • 0.70 dlkoldt vand
  • 150 grammajsmel
  • 100 gramhvedemel
  • 0.5 tsksalt
  • 1 tskbagepulver
  • 1 spskrapsolie
  • Krydret sovs
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramskinke i tern
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 tsktørrede koriander
  • 1 dåsekidneybønner
  • 100 gramtomatpuré
  • 2 dlvand
  •  tørret chili
  • Tilbehør
  • 225 grambabymajs
  • 15 stkcherrytomater
  • 2 stkavocado
  •  salat efter eget valg
  • 2 dlcreme fraiche 13 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottefriske koriander
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie
  •  fryseposer
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mexicansk streetfood med majstortillas, krydret svinekød og bønner

I samarbejde med

En mega lækker mexicansk streetfood-ret med hjemmelavede majstortillas, krydret sovs, grøntsager og friske koriander. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Majstortillas
  • 0.5 dlkogende vand
  • 0.70 dlkoldt vand
  • 150 grammajsmel
  • 100 gramhvedemel
  • 0.5 tsksalt
  • 1 tskbagepulver
  • 1 spskrapsolie
  • Krydret sovs
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramskinke i tern
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 tsktørrede koriander
  • 1 dåsekidneybønner
  • 100 gramtomatpuré
  • 2 dlvand
  •  tørret chili
  • Tilbehør
  • 225 grambabymajs
  • 15 stkcherrytomater
  • 2 stkavocado
  •  salat efter eget valg
  • 2 dlcreme fraiche 13 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottefriske koriander
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie
  •  fryseposer

Fremgangsmåde

1. Start med at lave dejen til tortillas. Kog vandet i en elkedel. Bland majsmel, hvedemel, salt og bagepulver sammen i en skål.

2. Tilsæt olie og både kogende og koldt vand og rør dejen sammen. Dejen skal være helt samlet, så det kan godt være, at du skal tilsætte enten mere mel eller vand. Form ca. 8-10 kugler af dejen og lad dem hvile imens du laver sovs og tilbehør.

3. Skær løg i tern og hak hvidløget fint. Steg begge dele i lidt olivenolie i en gryde eller i en dyb pande. Tilsæt svinekød i tern sammen med spidskommen, stødt koriander og lidt chili alt efter styrke og smag til og lad det stege lidt.

4. Tilsæt drænede kidneybønner, tomatpuré og vand og bring hele molevitten i kog. Lad det simre så længe, du har tålmodighed til - gerne 10 minutter eller mere. Rør undervejs og sørg for, at gryden ikke steger tør. Tilsæt evt. lidt ekstra vand. Smag til med salt og peber.

5. Steg babymajsene på en pande i lidt olie eller på grillen - krydr med salt og peber. Skyl tomaterne og halver dem. Flæk avocadoerne, fjern stenene og skær kødet i tern eller skiver. Skyl salaten.

6. Bland en hurtig dressing af creme fraiche, presset hvidløg og salt og peber.

7. Nu tilbage til vores tortillas! Skær to fryseposer op så de bliver dobbelt så store. Læg den ene pose på bordet med en kugle dej ovenpå og læg herefter den anden frysepose over dejen.

8. Rul dejen, imellem poserne, flad med en kagerulle, så de er ca. 0.5 cm tykke. Steg dem bagefter på begge sider på en pande med smagsneutral olie til de har taget lidt farve. Fortsæt, til der er ikke er flere.

9. Server de lune tortillas med sovs, grøntsager, dressing og friske koriander. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet:  Lad dine børn skære tomater i halve - brug en børnevenlig kniv. Lad dem også rulle dejen ud og stege tortillas, men pas på, at olien ikke sprutter!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre