Mexikanske frikadeller med guacamole og rissalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 3 dlbulgur eller fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 1.5 spskhvedemel
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 2 stkavocado
  • 1 dlcreme fraiche eller skyr
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 3 stktomater
  • 1 dåsekidneybønner
  • 250 gramløse majs
  • 100 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber
  •  lime
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mexikanske frikadeller med guacamole og rissalat

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

De lækreste mexikanske frikadeller, som vi serverer med rissalat, guacamole og sprøde tortillas. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 3 dlbulgur eller fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 1.5 spskhvedemel
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 2 stkavocado
  • 1 dlcreme fraiche eller skyr
  • 4 stkfuldkornstortillas
  • 3 stktomater
  • 1 dåsekidneybønner
  • 250 gramløse majs
  • 100 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber
  •  lime
  •  smør
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog ris eller bulgur som anvist på pakken. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Hak løg, og halvdelen af hvidløget i en minihakker eller foodprocessor - resten af hvidløget skal bruges i guacaen senere.

3. Rør løgblandingen sammen med hakket kyllingekød, æg, mælk, hvedemel, spidskommen, koriander, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til du har en fast fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig. Er du i tvivl om krydringen, kan du stege en lille prøvedelle på en pande.

4. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne. Imens dellerne hygger sig på panden, kan du begynde på guacamolen.

5. Mos avocadoerne i en skål med en gaffel og bland dem med presset hvidløg og skyr eller creme fraiche. Smag til med salt og lidt limesaft.

6. Klip tortillas i mindre stykker og varm dem i ovnen til de er sprøde - det tager ca. 10 minutter.

7. Skyl tomater og skær dem i mindre tern. Bland risene sammen med kidneybønner, majs, smulret salatost og tomater. Smag til med salt og peber.

8. Server dellerne med rissalat, guacamole og sprøde tortillas.

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn mose avocadoen med en gaffel. De kan også skære tomaterne i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre