Millionbøf med ris, grønne bønner og rødbeder - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramvilde ris
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket oksekød
  • 6 spskhvedemel
  • 1 litervand
  • 2 terningoksebouillon
  • 5 stklaurbærblad
  • 400 gramfrosne bønner
  •  sovsekulør
  •  syltede rødbeder
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Millionbøf er bedstemors svar på en god omgang bolognese. Her har vi lavet en helt klassisk opskrift på millionbøf, som vi serverer med ris, kogte bønner og syltede rødbeder. Manner, hvor den smager godt. Vær opmærksom på, at opskriften er til to dage. Så husk at gemme halvdelen af millionbøf og ris til lækre enchiladas dagen derpå. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tilbered risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

2. Hak imens løget fint. Svits løget et par minutter i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande.

3. Tilsæt kødet og svits til kødet har taget farve og væsken er fordampet. Tilsæt hvedemel og lade det stege i et par minutter, imens du rører rundt. Tilsæt vand, bouillonterning og laurbærblade og lad det hele simre under låg i ca. 10-15 minutter.

4. Giv bønnerne et hurtigt opkog i saltet vand i fem minutter.

5. Smag millionbøffen til med salt, en god gang peber og evt. lidt mere bouillon, hvis du synes, det mangler. Tilsæt lidt kulør, til farven er som den klassiske brune sauce, som mormor laver den.

6. Server millionbøffen med ris, kogte bønner, et par syltede rødbeder og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Husk at gemme halvdelen af millionbøffen og ris til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i gryden og smage sovsen til. Mere smag: Du kan sagtens tilsætte gulerødder, ærter eller andre grøntsager til millionbøffen - og toppe med friskhakket chili.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre