Møllehjul med mozzarella og friske krydderurter

Ingredienser

Retten kan fryses

( Ca. 16 styk )

  • 25 gramsmør
  • 2 dlmælk
  • 3 dlkoldt vand
  • 25 gramgær
  • 200 gramgrahamsmel
  • 500 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 3 spskolivenolie
  • 1 fedhvidløg
  • 1 kuglemozzarella
  • 1 stkæg
  • 25 gramsesamfrø
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De lækreste møllehjul med indbagt ost og krydderurter i midten. De er perfekte til madpakken eller som tilbehør til aftensmaden. Du kan se en lille video, der viser, hvordan du laver møllehjulene, lige her. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde sammen med mælk. Bland sammen med det kolde vand i en skål og tilsæt gær. Rør, til gæren er opløst.

2. Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er smidig. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen klistrer. Lad dejen hæve imens du gør fyldet klar - ca. 15 minutter.

3. Bland basilikum (du må gerne tage stilkene med) sammen med olie og hvidløg i en minihakker og giv det en snurretur, til det er finthakket. Hak mozzarellakuglen fint. Bland basilikum, mozzarella og salt.

4. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

5. Drys mel ud på et rent bord og rul dejen ud med en kagerulle, så den er ca. 30 x 30 cm. Skær dejen ud i ca. 16 stykker. Kom en skefuld fyld i midten af hvert stykke og fold hjørnerne sammen og klem dejen sammen, så den lukker. Vend dem med samlingen nedad og læg dem i et smurt ildfast fad. Hvis der ikke er plads til alle i fadet, så bag dem som boller.

6. Pisk et æg sammen, smør bollerne og drys med sesamfrø på toppen. Lad dem hæve 15 minutter og bag dem herefter i ovnen, til de er smukt gyldne.

7. Så er der serveret - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn røre den første del af dejen - indtil de mindste muller ikke kan mere. De kan også hakke mozzarella i små stykker. De er selvfølgelig også klart de bedste til at drysse sesamfrø på bollerne!

Du kan i øvrigt sagtens erstatte frisk basilikum med andre friske krydderurter.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre