Svinefilet med kartofler og grillede pære - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkmarineret filet med tomat og ramsløg
  • 4 dlvand
  • 1200 gramkartofler
  • 4 stkpære
  • 50 gramvalnødder eller andre nødder
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  • 1 stkcitron
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 spskpaprika
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Svinefilet med kartofler og grillede pære - til to dage

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Svinefilet med kartofler, lækker salat og sovs. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen af kødet og kartoflerne til biksemad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkmarineret filet med tomat og ramsløg
  • 4 dlvand
  • 1200 gramkartofler
  • 4 stkpære
  • 50 gramvalnødder eller andre nødder
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  • 1 stkcitron
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 spskpaprika
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Brun svinefileten af på en pande i lidt olivenolie. Tilsæt halvdelen af vandet til panden, læg låg på og lad det simre. Mørbraden skal have 20-30 minutter alt efter tykkelse, til kødsaften er klar og ikke lyserød.

2. Skrub eller skræl imens kartoflerne. Halver de store kartofler og kog dem møre i saltet vand.

3. Skyl og skær pærerne i både. Steg dem på grillen eller på en pande med lidt olivenolie. Steg dem på begge sider til de er smukt brune på hver side. Krydr med salt og peber.

4. Rist valnødderne på en tør pande til de har taget farve og dufter dejligt. Lad dem køle af på en tallerken.

5. Skyl salat, skær det i skiver og bland det med pære, valnødder og salatost. Vend med lidt marinade fra osten og pres også saften fra en citron over salaten. Smag til med salt og peber.

6. Læg svinefileten på et spækbræt og lad den trække et par minutter, inden du skærer den. Det giver en ekstra saftig svinefilet, men det er ikke nødvendigt.

7. Brug stegefedtet fra panden til sovsen. Pisk det sammen med fløde, resten af vandet, paprika og smuldret bouillon. Tilsæt evt. lidt majsstivelse rørt ud i vand, hvis saucen skal være lidt tykkere, og smag til med salt og peber.

8. Server svinefileten med kartofler, salat og den lækre sauce. Husk at gemme halvdelen af kød og kartofler til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære pærerne i både.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre