Marineret mørbrad med kartofler og grillede pære - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 grammarineret mørbrad
  • 2 dlvand
  • 1500 gramlammefjordskartofler
  • 500 grampære
  • 50 gramvalnødder eller andre nødder
  • 75 gramspæde spinatblade
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  • 1 stkcitron
  • 1 terningsvinebouillon
  • 1.5 dlmælk
  • 0.5 spsktørret timian
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Marineret mørbrad med kartofler, lækker salat og sovs. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen af kødet og kartoflerne til biksemad i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Brun mørbraden af på en pande i lidt olivenolie - sørg for at få alt marinaden fra kødet med. Hæld herefter vand ved mørbraden, sæt låg på og lad det simre. Mørbraden skal have 20-30 minutter alt efter tykkelse, til kødsaften er klar og ikke lyserød.

2. Skrub imens kartoflerne. Halver de store kartofler og kog dem i saltet vand - det tager ca. 20 minutter.

3. Skyl og skær pærerne i både. Steg dem på grillen eller på en pande med lidt olivenolie. Steg dem på begge sider til de er smukt brune på hver side. Krydr med salt og peber.

4. Rist valnødderne på en tør pande til de har taget farve og dufter dejligt. Lad dem køle af på en tallerken.

5. Skyl spinaten og bland det med pære, valnødder og salatost. Vend med lidt marinade fra osten og pres også saften fra en citron over salaten. Smag til med salt og peber.

6. Læg mørbraden på et spækbræt og lad den trække et par minutter, inden du skærer den. Det giver en ekstra saftig mørbrad, men det er ikke nødvendigt.

7. Opvarm marinaden i panden og pisk sammen med bouillon, mælk (eller fløde, hvis der skal være fest..!) og timian. Tilsæt evt. lidt majsstivelse rørt ud i vand, hvis saucen skal være lidt tykkere, og smag til med salt og peber.

8. Server mørbraden med kartofler, salat og den lækre sauce. Husk at gemme halvdelen af kød og kartofler til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære pærerne i både.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre