Mørbrad med kartofler og aspargessalat

Ingredienser

  • 600 grambagekartofler
  • 0.5 spskallroundkrydderi
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 20 stkcherrytomater
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.5 stkcitron
  •  tørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mørbrad med kartofler og aspargessalat

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Mørbrad smager super godt, og er nemt at tygge for selv de mindste tandsæt, hvis blot det skæres ud i små bidder. Her serverer vi mørbraden med vores lækre ovnbagte kartoffelbåde og en hurtig aspargessalat med cherrytomater og salatost. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 grambagekartofler
  • 0.5 spskallroundkrydderi
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 20 stkcherrytomater
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.5 stkcitron
  •  tørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft og skrub kartoflerne rene med en børste. Skær kartoflerne i tynde både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie. Drys med allroundkrydderi på toppen. Bag kartoflerne i ca. 30 minutter, eller til de er smukt gyldne. Husk at vende dem undervejs.

2. Krydr mørbraden med salt og peber. Steg den ved høj varme i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til kødet er brunet godt af på alle sider. Skru ovnen ned til 200 grader varmluft.

3. Sæt panden med mørbraden ind i ovnen sammen med kartoflerne og steg den i ca. 20 minutter, eller til den er gennemstegt eller svagt rosa i midten - helt efter smag. Har du ikke en pande, der kan gå i ovnen, så læg mørbraden i et ovnfast fad med lidt olie i bunden. Lad efterfølgende mørbraden trække utildækket på et spækbræt, mens du gør resten færdig.

4. Hvis kartoflerne endnu ikke er færdige, når mørbraden er taget ud, skruer du bare ovnen op 250 grader varmluft og giver kartoflerne en sidste tur.

5. Bring ca. fem centimeter vand i kog i en stor gryde. Skyl aspargesene og knæk den nederste trevlede del af. Det smarte ved asparges er, at de helt selv knækker lige der, hvor de skal! Giv aspargesene 30 sekunder i det kogende vand og overhæld dem efterfølgende med koldt vand. Skær dem i mundrette bidder på skrå.

6. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Vend dem med asparges og salatost og dryp med lidt olivenolie, citronsaft og oregano på toppen. Server sammen med de sprøde kartofler og den lune mørbrad, skåret i skiver. Velbekomme :o)

Tip

Allroundkrydderi er et blandingskrydderi, der bl.a. produceres af Santa Maria. Da det i forvejen indeholder salt, skal du ofte ikke tilsætte alm. salt, hvor du bruger krydderiet. Du kan sagtens bruge andre slags krydderier som f.eks. paprika.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre