Mørbradbøffer med kartofler, fennikelsalat og brun sovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkfennikel
  • 1 spskeddike
  • 125 gramhindbær
  • 1 stksvinemørbrad
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 spskmajsstivelse
  • 1 dlkartoffelvand
  • 0.5 terningsvinebouillon
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  sovsekulør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Klassiske mørbradbøffer skåret af svinemørbrad. Serveret med små kartofler, brun sovs og en smagfuld salat med fennikel, spidskål og hindbær. Velbekomme!

Fremgangsmåde

1. Skrub og skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Gem lidt af kogevandet til sovsen.

2. Snit spidskål og fennikel fint - brug evt. et mandolinjern. Vend begge dele sammen med eddike, olivenolie, salt og peber. Top med skyllede hindbær.

3. Skær de største og mest genstridige sener af mørbraden og skær mørbraden ud i små bøffer. Krydr med salt og peber. Varm en pande op med olivenolie og steg bøfferne til de har en gylden overflade på begge sider.

4. Imens mørbradbøfferne steger: Hæld cremefine op i en kasserolle. Tilsæt majsstivelse blandet med lidt vand fra kartoflerne og lad det koge op under omrøring. Tilsæt bouillon og kulør og smag til med salt og peber.

5. Server mørbradbøfferne med små kartofler, brun sovs og den lækre fennikelsalat med hindbær. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kartoflerne. Ekstra smag: Vend frisk mynte i salaten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre