Napoleonskager med blåbær og limecreme

Sponsoreret af:  

Ingredienser

( 12 stk. )

  • Dej
  • 450 grambutterdejsplader
  • Blåbærkompot
  • 175 gramblåbær
  • 80 gramsukker
  • Limecreme
  • 2.5 dlCremefine piske 38 %
  • 100 gramflormelis
  • 1 stkøkologisk lime
  • Pynt
  • 100 gramflormelis
  •  kogende vand
  •  rød frugtfarve
  • 75 gramblåbær
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Napoleonskager med blåbær og limecreme

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Tryk her og se videoen hvor vi laver opskriften fra start til slut for børn. Napoleonskager er en klassisk konditorkage fra 1800-tallet, og den smager FANTASTISK! Her har vi lavet en udgave med blåbærkompot, limecreme og glasur, som vi topper med friske blåbær. Opskriften kan laves af større børn, hvis de får en hjælpende hånd af en voksen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Dej
  • 450 grambutterdejsplader
  • Blåbærkompot
  • 175 gramblåbær
  • 80 gramsukker
  • Limecreme
  • 2.5 dlCremefine piske 38 %
  • 100 gramflormelis
  • 1 stkøkologisk lime
  • Pynt
  • 100 gramflormelis
  •  kogende vand
  •  rød frugtfarve
  • 75 gramblåbær
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

Dej

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skær hver butterdejsplade over i tre lige store dele på ca. 6 x 10 cm. Bruger du butterdej på rulle, fjerner du forsigtigt bagepapiret og lægger butterdejen på et rent bord drysset med lidt mel. Herefter skærer du butterdejen ud i små rektangler på 6 x 10 cm. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 15 minutter, til de er let gyldne. Lad dem herefter køle af.

Blåbærkompot

3. Kog blåbærrene sammen med sukker i en gryde i ca. 5-10 minutter - tryk evt. lidt på bærrene med en ske så de hurtigere "brister" - pas på det ikke sprøjter. Lad kompotten køle af - du kan evt. stille den udenfor eller i fryseren.

Limecreme

4. Pisk Cremefine sammen med flormelis til det bliver luftigt og stift. Skyl limen og riv skallen i cremen. Del herefter limefrugten i to og pres også saften i cremen. Vend det hele forsigtigt sammen og hæld til sidst limecremen i enten en frysepose eller en tylpose med stjernetyl. Læg den i køleskabet indtil den skal bruges.

Pynt

5. Flæk nu forsigtigt butterdejspladerne i to med en kniv, som når du deler en burgerbolle. Du skal altså dele hvert færdigbagte plade i to stykker, så du får en top og en bund.

6. Bland flormelis med lidt kogende vand og frugtfarve. Begynd med få dråber vand, så flormelissen ikke bliver for flydende - du kan altid tilsætte mere.

7. Smør et lag blåbærkompot ud på den halvdel af butterdejstykkerne, der udgør bundene. Gem den anden halvdel af butterdejspladerne til låg på kagerne. Klip et hul i hjørnet af fryseposen og sprøjt cremen oven på marmeladen.

8. Smør nu lågene med glasur, top med friske blåbær og læg dem ovenpå cremen.

9. Wuhuu, så er der servereret. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske cremen og pynte kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre