Nem bolognese med skjult squash og frisk pasta

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramhakket oksekød
  • 1 stksquash
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 36 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 dlvand
  • 1 pakkefrisk pasta
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkagurk
  • 100 gramrevet parmesan
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi laver denne opskrift live tirsdag d. 28/4-2020 kl. 17.30. Køb ind og lad dit barn lave aftensmad sammen med os. Se med på Facebook her og på YouTube her. Vi har lavet en super nem bolognese med skjult squash, som vi serverer med frisk pasta, revet ost og gnavergrønt - men du kan også sagtens bruge almindelig spaghetti. Opskriften er ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg. Brug en kniv eller giv begge dele en snurretur i en minihakker. Svits løg og hvidløg i lidt olie i en dyb pande eller gryde.Tilsæt det hakkede oksekød og lad det blive brunt, mens du rører godt.

2. Skyl imens squashen og riv den på den grove side af et rivejern og tilsæt strimlerne til kødet. Rør godt.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og vand og rør det hele sammen. Lad bolognesen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs

4. Kog i mens pastaen efter anvisningen på pakken. Husk, at tørret spaghetti skal ha' længere tid end frisk pasta.

5. Skyl peberfrugten, fjern kernerne i midten og skær peberfrugten i stave. Skyl agurken og skær den i stave.

6. Smag bolognesen til med salt og peber. Vil du ha' ekstra smag, kan du tilsætte en smuldret bouillonterning og lidt ekstra vand. Server i en dyb tallerken med revet parmesan og grønt på toppen, hvis du har det i køkkenet. Du kan også sagtens bruge almindelig revet ost. Server med peberfrugter og agurk som gnavergrønt.

7. Velbekomme!

Tips

Opgaver til de mindste børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle squashen og rive den på rivejernet - hold godt øje, så de mindste fingre ikke kommer for tæt på rivejernet. Ungerne kan også skylle peberfrugten og agurken og skære det til gnavergrønt - og så er de verdensmestre i at smage til!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre