Nem kikærtegryde med kartofler og spinat i kokossauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 5 dlvand
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 spskkarry
  • 1 spsktørrede koriander
  • 100 gramhelbladet frossen spinat
  • 1 dåsekikærter
  • 340 gramananas i skiver
  • 100 grampeanuts
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  maizena
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne vegetarret har de fineste farver og smager i øvrigt også rigtig godt! Den består af kokosmælk, kartofler, spinat og kikærter og serveres med ananas i skiver og peanuts på toppen. Vi har brugt frossen helbladet spinat, men du kan også bruge den friske udgave. Undlad dog frossen hakket spinat, da retten så kommer til at ligne den Grågrønne grumsede Limpoppoflod.. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Skræl løget og skær det i tern. Steg løget i olivenolie og tilsæt kartoflerne efter et par minutter.

2. Tilsæt vand, kokosmælk, karry rørt ud i lidt vand og koriander. Lad det hele koge i ca. 20 minutter - til kartoflerne er møre. Tilsæt spinatblade og drænede og skyllede kikærter fra dåse og giv det et hurtigt opkog.

3. Smag til med salt og peber. Hvis du vil have sovsen lidt tykkere, kan du tilsætte lidt Maizena rørt op i en kop med lidt vand.

4. Server retten toppet med drænede ananas stykker og hakkede peanuts. Smag evt. til med lidt ekstra karry. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn skrælle og skære kartoflerne i mindre stykker.
Ekstra smag: Du kan tilsætte spidskommen og toppe retten med friske koriander.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre