Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
20 min
Hos Mambeno elsker vi hurtig, nem og lækker mad - helst uden tilsætningsstoffer. Og derfor er vi også vilde med Glyngøres NemFisk-blandinger, der gør madlavningen til en let (og lækker!) leg. Her har vi brugt saucen til laks og vores mega lækre broccolisnacks med ost. De er VIRKELIG gode :o)
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg
- 1/2 stkbroccoli
- 50 gramrevet ost- gerne parmesan eller grana padarno
- 4 stkæg
- 50 gramrasp
- 1 tsksalt
- 1 poseGlyngøre NemFisk m. tomat
- 1 dlmælk
- 400 gramfersk laks
- bagepapir
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken og tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Hak løget fint. Skyl broccolien, fjern stokken og hak buketterne fint. Riv osten groft. Bland det hele sammen med æg, rasp og salt og form små fine broccolinuggets med hænderne. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.3
Skær laksen i fileter - en pr. person, hvis den ikke allerede er skåret. Læg fileterne i et ovnfast fad smurt med lidt olie eller beklædt med bagepapir. Pisk laksesaucen sammen med mælken og hæld saucen over fisken. Sæt laksen i ovnen sammen med broccolisnacksene og skru varmen ned til 185 grader. Bag begge dele i ca. 20-25 minutter, eller til broccolisnacksene er gyldne, og laksen deler sig i flager, når du trykker let på den med en gaffel.4
Server med dampende varme ris og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.5
Velbekomme :o)Tip
Vi har brugt 1/2 stk. broccoli på 250 gram uden stok til to voksne og to børn. Men bruger du lidt mere eller mindre, gør det altså ikke det fjerneste. Husk at gemme et par broccolisnacks til ungernes madpakker.
Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet :o)