Nem polenta med skinke og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramskinkestrimler
  • 1 litervand
  • 200 grampolenta el. majsgryn
  • 70 gramrevet parmesan
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 40 gramgræskarkerner
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkæbler
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Polenta er en italiensk klassiker! Særligt i Norditalien spiser de polenta, som vi spiser kartofler. Polenta er en slags mel lavet på majsgryn, som vi her pepper op med parmesan og oregano. Vi serverer polentaen med stegt skinke og salat, og det smager VIRKELIG godt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Steg skinkestrimlerne på en pande i lidt olivenolie. Imens de hygger sig på panden ved lav varme, gør du resten klar.

2. Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt majsgryn og rør godt rundt med et piskeris. Når polentaen er tyk, slukker du for varmen og tilsætter parmesan og oregano. Smag til med salt og peber.

3. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at "poppe" og blive lysebrune. Lad dem køle af på en tallerken.

4. Skyl salaten og æblerne og skær det i mundrette stykker. Bland sammen til en lækker salat og top med græskarkerner og valgfri dressing.

5. Server polentaen på en tallerken toppet med skinke og med salaten som tilbehør.

6. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æblerne i stykker. De kan også røre i gryden med polentaen. Og så lad dem endelig smage til, så er det nemmere at smage på nye retter.

Polenta kan hedde enten polenta eller majsgryn og findes på hylden med mel og gryn i supermarkedet.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre