Nem svinemørbrad i pande

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramchampignon
  • 1 dlvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terningoksebouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  • 4 stkforårsløg
  • 2 stkmajskolber
  • 2 stktomater
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nem svinemørbrad i pande

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Svinemørbrad er super mørt og lækkert kød til prisen. Her har vi lavet en mega god og nem udgave, der bliver brunet af på panden og stegt færdig i ovnen med lækker sovs og forårsløg. Hele herligheden serveres med majskolber og ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramchampignon
  • 1 dlvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terningoksebouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  • 4 stkforårsløg
  • 2 stkmajskolber
  • 2 stktomater
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Brun mørbraden af i lidt olivenolie eller smør på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Husk at krydre med salt og peber.

3. Skær løg og hvidløg i tern. Rens champignonerne og skær dem i mindre stykker. Steg det hele i en blanding af smør og olivenolie på en anden pande - eller i en gryde. Tilsæt vand, madlavningsfløde, smuldret boullion og timian. Rør godt og smag til med salt og peber.

4. Hæld sovsen over mørbraden og læg rensede forårsløg i siderne rundt i kanten af panden. Sæt panden i ovnen og lad mørbraden steger færdig - det tager ca. 15- 20 minutter. Har du ikke en pande, der kan gå i ovnen, så læg det hele i et ovnfast fad.

5. Skær imens enderne af majskolberne og fjern blade og "hår". Del hver majskolbe i to og kog dem i saltet vand i ca. 10 min. Skyl og skær tomaterne i mindre stykker.

6. Når mørbraden er færdig, tager du panden ud af ovnen - pas på! Den er mega-naller-baller varm! Lad mørbraden trække utildækket på et spækbræt i fem minutter eller mere, inden du skærer den ud.

7. Server den saftige mørbrad med ris, sovs, forårsløg og majskolber og top med cherrytomater.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære champignonerne i mindre stykker. De kan også skylle og skære tomaterne i halve.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre