Peberkagehus - nemt kagehus til jul

Sponsoreret af:  

Ingredienser

( 1 portion )

  • Kagehus
  • 150 gramLurpak smør
  • 150 grambrun farin
  • 150 gramsirup
  • 1 stkæg
  • 2 tskstødt kanel
  • 1 tskstødt ingefær
  • 1 tskbagepulver
  • 550 gramhvedemel
  •  bagepapir
  • Pynt
  • 175 gramflormelis
  • 50 grampasteuriserede æggehvider
  •  slik
  •  kagekrymmel
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det er virkelig hyggeligt at bygge sit eget kagehus til jul. Der er ingen grænser for, hvordan du kan pynte det med alskens spiselige sager. Du kan bruge vores skabelon som udprint, eller du kan tegne dit eget hus på et stykke papir - bare husk, at siderne skal passe med vægge og tag. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Smelt smørret i en gryde sammen med brun farin og sirup. Det må ikke blive for varmt - smørret skal blot smelte.

3. Afkøl massen i ca. 10 minutter og pisk den herefter sammen med ægget.

4. Tilsæt kanel og ingefær og rør godt. Bland bagepulver sammen med det meste af melet (det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet) og tilsæt det til smørblandingen. Ælt det hele godt sammen.

5. Rul dejen ud med en kagerulle til den er ca. en halv cm. i tykkelsen. Læg skabelonen på og skær langs kanterne. Læg nu delene på en bageplade beklædt med bagepapir. Har du dej tilovers, så tril resten til pebernødder.

6. Bag hele molevitten i ovnen i 6-7 minutter til kagerne er gyldne på toppen. Men hold lige øje med, at de ikke bliver for mørke i kanten. Tag kagerne ud og lad dem køle af. Når kagerne er afkølet, er det tid til at dekorere huset - inden det bliver samlet.

7. Bland flormelis med æggehvider - det er meningen, at det skal være ret tykt. Kom glasuren i en tylpose eller en frysepose. Klip et lille hul i hjørnet - og så kan du og ungerne pynte løs med glasur, slik og krymmel. Brug glasuren som lim, når du skal sætte slik på.

8. Når du har pyntet færdig, og glasuren er tør, er det tid til at samle huset. Find et spækbræt som huset kan stå på. Start med at samle siderne - det kan være en hjælp at "lime" siderne fast til spækbrættet med glasur. Til slut lægger du taget på - igen sat fast med glasur. Drys evt. med kokosmel, så det ligner sne.

9. Og nu kommer det ALLER sværeste: For inden der må guffes, skal huset lige beundres i.. i hvert fald et par minutter!

10. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at røre og ælte dejen. Og selvfølgelig skal de også være med til at pynte og samle - og selvfølgelig hjælpe til med at spise huset. Hvornår har de måske sidst spist et hus? Ja, vi spørger bare..!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre