Nuddelsuppe med dumplings

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 150 gramfuldkornsnudler
  • 5 stkforårsløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 250 gramchampignon
  • 120 grambambusskud
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stklime
  • 4 spsksoya
  • 1/2 tsksalt
  • 1.5 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 1 spskfiskesauce- kan udelades
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Asiatiske supper er virkelig lækre, og kan varieres i det uendelige med alskens fyld og grøntsager. Her er suppen bl.a. fyldt med lækre kyllingedumplings. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Læg de tørrede nudler i en skål, overhæld dem med kogende vand, så det dækker, og lad dem stå og trække i ti minutter, mens du snitter grøntsagerne. Hæld derefter vandet fra og overhæld nudlerne med koldt vand. Stil til side.

2. Hak halvdelen af forårsløgene meget fint. Den anden halvdel skæres i mundrette bidder og gemmes til suppen. Gem lidt af den grønne top til pynt. Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern. Vask og rens champignonerne og skær dem i kvarte. Hak halvdelen af bambusskudene meget fint - evt. i en minihakker - og gem resten til suppen.

3. Bland kyllingekødet med de finthakkede forårsløg, ingefær, hvidløg, de finthakkede bambusskud, lidt limesaft, halvdelen af soyaen, salt og en smule peber. Det er nemmeste at bruge fingrene, så bare giv den gas :o)

4. Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt bouillonterninger. Form nu små kødboller af farsen og læg dem forsigtigt i suppen. Tilsæt champignoner, resten af bambusskudene, forårsløgene skrået i skrå, mundrette bidder, resten af soyaen og fiskesauce og lad suppen simre i ca. 10 minutter, til kødbollerne er gennemkogte. De er færdige, når de flyder ovenpå. Skum evt. urenheder af undervejs. Smag til med lidt mere soya, fiskesauce og limesaft, hvis du synes.

5. Server i skåle eller dybe tallerkener med nudler i bunden, suppe med fyld og lidt finthakket top fra forårsløg på toppen. Så må der slubres! Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre