Ølbraiseret gris med brændte porrer og tomatsky

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramnakkefilet
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 pottefrisk timian
  • 5 dlmørk øl
  • 20 gramsmør
  • 250 gramcherrytomater
  • 2 stkporre
  •  majsstivelse
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ølbraiseret gris med brændte porrer og tomatsky

I samarbejde med

Vi har langtidsbraiseret nakkekam i øl, der giver det lækreste møre kød. Vi serverer den braiserede gris med en lækker sauce, grillede porrer og cherrytomater. Du kan også bruge ribbensteg uden svær. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramnakkefilet
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 pottefrisk timian
  • 5 dlmørk øl
  • 20 gramsmør
  • 250 gramcherrytomater
  • 2 stkporre
  •  majsstivelse
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

Dag 1

1. Skær kødet ud i stykker med en tykkelse på ca. 3 cm.

2. Læg kødet i et ovnfast fad sammen med løg skåret i kvarte, halverede hvidløgsfed, skyllet og revet citronskal og halvdelen af den skyllede timian.

3. Krydr med salt og peber og tilsæt øllen.

4. Læg bagepapir over kødet og læg noget tungt ovenpå, der kan tåle varme. F.eks. en tallerken med noget tungt ovenpå. Kødet skal nemlig steges under pres.

5. Sæt kødet i ovnen ved 150 grader i tre timer, indtil det er meget mørt.

6. Lad kødet kølet lidt af i fadet - stadig under pres. Stil det ovnfaste fad med kødet under pres i køleskabet til næste dag.

Dag to

7. Kom halvdelen af væsken fra fadet med kødet i en kasserolle. Kog det op og jævn den med lidt majsstivelse rørt ud i vand eller brug lys jævner.

8. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber og pisk koldt smør i. Tilsæt til sidst skyllede og halverede tomater.

9. Rens porrerne og skær dem i 2-3 stykker. Læg dem i et ovnfast fad smurt med olivenolie og bag dem i en 250 grader varm ovn, indtil det yderste lag er helt mørkt.

10. Tag kødet op af fadet og skær det ud i pæne stykker efter smag. Kom stykkerne på en pande sammen med den resterende væske. Vend forsigtigt kødet rundt på medium varme, indtil al væske er fordampet og kødet er karamelliseret. Det tager cirka 10 minutter.

11. Skær de grillede porrestykker igennem på langs, drys med salt og peber og en smule olivenolie.

12. Anret kødet på saucen, læg porrerne ved siden af og pynt med frisk timian. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre