Oksespyd med bådkartofler, salat og dilddressing - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 kgkartofler
  • 1 stksquash
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 1 kghakket oksekød
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 2 spskhvedemel
  • 3 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 60 gramkrøllet salatmix
  • 150 gramfærdig olivensalat
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  grillspyd
  •  bagepapir
  • Dilddressing
  • 0.5 pottedild
  • 3 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Oksespyd med bådkartofler, salat og dilddressing - til to dage

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Mums! Vi har lavet de lækreste oksespyd med squash, spidskommen og koriander, som vi serverer med bagte kartoffelbåde, salat og dilddressing. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen af de stegte deller til wraps i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 kgkartofler
  • 1 stksquash
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 1 kghakket oksekød
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 2 spskhvedemel
  • 3 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 60 gramkrøllet salatmix
  • 150 gramfærdig olivensalat
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  grillspyd
  •  bagepapir
  • Dilddressing
  • 0.5 pottedild
  • 3 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skrub kartoflerne og skær dem ud i både. Vend bådene i en god slat olivenolie og lidt salt. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil de er flotte og gyldne. Krydr med salt inden servering.

2. Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Klem væsken ud med hænderne. Riv også løg og hvidløg helt fint.

3. Bland squash, løg, hvidløg, æg, kød, spidskommen, stødt koriander og mel rigtig godt sammen med lidt salt og peber. Brug evt. fingrene. Steg en lille prøvedelle for at være sikker på, at de smager, som du bedst kan lide dem!

4. Del farsen i to. Den ene halvdel skal bruges til spyd. Sæt aflange frikadeller på et spyd. Sørg for at presse kødet godt sammen på spyddene, så det ikke falder af, når de tilberedes, og pensl med lidt olivenolie. Den anden halvdel formes til aflange frikadeller.

5. Læg spyd og deller på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte men stadig saftige. Pas på ikke at give dem for meget, da de hurtigt kan blive tørre.

6. Skyl imens tomater og agurk og skær dem i mundrette stykker. Bland dem med skyllet salat, den færdige olivenmix og valgfri dressing.

7. Hak dilden fint og bland den med creme fraiche og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.

8. Server de lækre spyd med stegte kartofler, dilddressing og salat. Gem de bagte frikadeller og halvdelen af dressingen til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomater og agurk til salaten.

Kan du ikke finde olivensalat i dit supermarked, så bare køb salatost og oliven i stedet for.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre