Vegetarisk one pot pasta med pesto

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 15 stkcherrytomater
  • 1 stkbroccoli
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 4 dlvand
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 4 spskrød pesto
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 0.5 spsktørret oregano
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi er ret vilde med variationer af one pot pasta. Fordi alt bare skal i en og samme gryde, og man sparer tid - og opvask! Denne gang har vi lavet en vegetarisk udgave med broccoli og peberfrugt i en lækker pestosovs. Du kan enten lave den i en gryde på komfuret eller i et fad i ovnen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Du kan enten gratinere retten i ovnen - det tager ca. 30 minutter ekstra, mens den passer sig selv i heden, eller du kan lave retten i en gryde. Hvis du laver retten i ovnen, skal du opvarme den til 200 grader varmluft.

2. Skyl og skær tomaterne i halve. Knæk små buketter af broccolien. Skær den skyllet og renset peberfrugt og løg i små tern og hak hvidløget fint.

3. Hæld alle ingredienser og vand i en stor gryde eller i et ildfast fad, hvis du gratinerer den. Bland det hele godt sammen og tænd for varmen. Bring hele molevitten i kog i gryden og husk at røre forsigtigt og i bund undervejs, så der ikke er noget, der sætter sig fast.

4. Læg låg på gryden, skru lidt ned for varmen og lad det hele simre i 10-15 minutter, til pastaen er færdig - husk at smage til med salt og peber.

5. Bruger du ovn, skal du nu krydre med lidt salt og peber, sætte fadet i ovnen og bage retten i ca. 35-40 minutter. Rør gerne rundt i ny og næ, så det ikke brænder på.

6. Servér retten i dybe tallerkener evt. med noget revet ost på toppen, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække broccoli i små buketter. De kan også skylle og skære peberfrugterne i tern. De kan også hjælpe med at hælde alle ingredienserne i gryden.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre