Ovnbagte kartoffelbåde

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  •  olivenolietil dryp
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kartoffelbåde i ovn er et godt alternativ til fedtede friturefritter, og med deres sprøde overflade og bløde midte, smager de endda endnu bedre! Hemmeligheden bag lækre kartoffelbåde er at lægge dem i vand, inden de kommer i ovnen. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

2. Skær kartoflerne ud i både. Pas på de ikke bliver for tynde.

3. Hæld kartoflerne i en skål og skyl dem godt med vand, så alt det mælkehvide stivelse forsvinder. Lad kartoflerne stå dækket af vand i fem minutter - gerne mere, hvis du har tid. Det fjerner en del af stivelsen i kartoflerne, så de bliver sprøde udenpå og bløde indeni, når de bliver stegt i ovnen.

4. Hæld vandet fra, tør kartoflerne i et rent viskestykke og fordel dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Vend dem i en god slat olivenolie og lidt salt.

5. Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil de er flotte og gyldne. Krydr med salt og server.

6. Velbekomme :o)

Tip

Har du set disse lækre produkter fra shoppen?

Ikke på lager
Ikke på lager

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre