Ovnbagte kartoffelbåde

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  •  olivenolietil dryp
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kartoffelbåde i ovn er et godt alternativ til fedtede friturefritter, og med deres sprøde overflade og bløde midte, smager de endda endnu bedre! Hemmeligheden bag lækre kartoffelbåde er at lægge dem i vand, inden de kommer i ovnen. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

2. Skær kartoflerne ud i både. Pas på de ikke bliver for tynde.

3. Hæld kartoflerne i en skål og skyl dem godt med vand, så alt det mælkehvide stivelse forsvinder. Lad kartoflerne stå dækket af vand i fem minutter - gerne mere, hvis du har tid. Det fjerner en del af stivelsen i kartoflerne, så de bliver sprøde udenpå og bløde indeni, når de bliver stegt i ovnen.

4. Hæld vandet fra, tør kartoflerne i et rent viskestykke og fordel dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Vend dem i en god slat olivenolie og lidt salt.

5. Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil de er flotte og gyldne. Krydr med salt og server. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre