Pæremos

Ingredienser

( 1 portion )

  • 1 stkpære
  • 1 dlkogende vand
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

OBS: Kan gives fra 4 mdr. og frem.

En nem pæremos der er perfekt i grød. Prøv den f.eks. i vores ruggrød eller giv mosen som dessert efter grøntsagsmos og andre varme måltider. Frugtens C-vitaminer hjælper nemlig kroppen med at optage jern fra korn og grønt. Opskriften er udviklet af specialist i mad og ernæring til børn, Kirsten Mikkelsen Ravnbøl.

Fremgangsmåde

1. Skyl en moden pæren, fjern kernehus, blomst og stilk og skær pæren i mindre tern. Kom pærestykkerne i en gryde og hæld det kogende vand over. Læg låg på og kog til en mos ved svag varme i 5-10 minutter. Hold øje med, at mosen ikke brænder på. Kom evt. mere vand på.

2. Blend de kogte pæretern i et blenderglas til en fin cremet mos med en stavblender. Det giver det bedste resultat med stavblender, når skrællerne er på. Og det er bedst at bevare skrællerne på, da det er her det meste af næringen findes.

3. Servering: Giv pæremosen i grød, f.eks. vores ruggrød, eller giv mosen som dessert efter grøntsagsmos og andre varme måltider. Velbekomme!

Tip

Smagen kan varieres ved at koge lidt vaniljekorn sammen med pærerne eller tilsætte blåbær. Til æblemos, blommemos eller ferskenmos bruges samme opskrift og mængde.  Søde æbler, modne blommer og saftige ferskner er bedst. Og bevar skrællerne på. Holdbarhed: Mosen kan holde sig et døgn på køl og 1 måned på frost. Sørg for det er i tætsluttende beholdere egnet til fødevarer.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre