Panerede koteletter med nye kartofler, sovs og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 4 stksvinekoteletter
  • 1 stkæg
  • 100 gramrasp
  • 1 terningoksebouillon
  • 1.25 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 25 gramhvedemel
  • 40 gramgræskar- eller solsikkekerner
  •  salat efter eget valg
  • 125 gramblåbær
  •  dressing efter eget valg
  •  sovsekulør
  •  smør
  •  olivenolie
  •  økologisk citron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her får du opskriften på en wienerschnitzel i nye klæder! Vi har paneret svinekoteletter i æg og rasp og serveret dem med nye kartofler, nem salat og brun sovs. Velbekomme!

Fremgangsmåde

1. Vask kartoflerne grundigt og kog dem i saltet vand til de er lige nøjagtigt møre, når du prikker i dem med en gaffel. Hæld vandet fra.

2. Bank koteletterne flade med hånden. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld raspen ud på en dyb tallerken og bland det sammen med lidt salt og peber. Vend nu først koteletterne i ægget og efterfølgende i raspen. Steg dem på en pande i en blanding af smør og olivenolie.

3. Tag koteletterne af panden og lad fedtstoffet blive. Tilsæt smuldret oksebouillon og madlavningsfløde. Jævn saucen med lidt hvedemel eller Maizena rystet sammen med vand, tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

4. Rist solsikkekerner på en tør pande og læg dem på en tallerken, når de er blevet brune. Skyl salaten og skær den i mundrette stykker. Bland salaten med blåbær og top med kerner og valgfri dressing.

5. Server de panerede koteletter med kartofler, salat og sovs.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til banke koteletterne flade. De kan også røre i sovsen og smage til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre