Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Fiskefileter er en klassiker! I denne opskrift panerer vi rødspættefileterne i rasp og revet citron, der giver en lækker og frisk smag. Vi serverer spætterne med ris, paprikasauce og mangosalat med peanuts. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramvilde ris
- 225 gramrødspættefileter
- 1 stkøkologisk citron
- 1 stkæg
- 100 gramrasp
- 25 gramsmør
- 1 spskpaprika
- 70 gramtomatpuré
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 stkmango
- salat efter eget valg
- 100 grampeanuts
- dressing efter eget valg
- olivenolie
- salt
- peber
- sukker
- eddike
Fremgangsmåde
1
Kog risene som anvist på pakken.2
Skær rødspættefileterne i mindre stykker - ca. 15 cm lange og 5-7 cm brede.3
Skyl citronen og pisk ægget sammen med fintrevet citronskal i en dyb tallerken. Hæld raspen ud på en flad tallerken og bland med lidt salt og peber. Vend rødspætterne i det sammenpiskede æg og efterfølgende i raspen.4
Steg de panerede rødspætter i lidt olivenolie på en pande. Når de er gyldne på den ene side, så vend fisken forsigtigt, så den ikke smuldrer. Dæk de færdigstegte fileter til med alufolie mens du laver resten.5
Smelt smørret på en pande og tilsæt paprika, halvdelen af tomatpuréen og rør godt rundt. Tilsæt madlavningsfløde. Smag til med salt, peber, sukker, eddike og mere tomatpuré efter smag.6
Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Skyl salaten og bland med peanuts og valgfri dressing. Skær citronen i både.7
Server de panerede rødspætter sammen med paprikasauce, ris, mangosalat og citronbåde. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære mangoen i tern. De kan også skære citronerne i både.