Panerede rødspætter med ris, mangosalat og paprikasauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 225 gramrødspættefileter
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 stkæg
  • 100 gramrasp
  • 25 gramsmør
  • 1 spskpaprika
  • 70 gramtomatpuré
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stkmango
  •  salat efter eget valg
  • 100 grampeanuts
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  sukker
  •  eddike
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Fiskefileter er en klassiker! I denne opskrift panerer vi rødspættefileterne i rasp og revet citron, der giver en lækker og frisk smag. Vi serverer spætterne med ris, paprikasauce og mangosalat med peanuts. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene som anvist på pakken.

2. Skær rødspættefileterne i mindre stykker - ca. 15 cm lange og 5-7 cm brede.

3. Skyl citronen og pisk ægget sammen med fintrevet citronskal i en dyb tallerken. Hæld raspen ud på en flad tallerken og bland med lidt salt og peber. Vend rødspætterne i det sammenpiskede æg og efterfølgende i raspen.

4. Steg de panerede rødspætter i lidt olivenolie på en pande. Når de er gyldne på den ene side, så vend fisken forsigtigt, så den ikke smuldrer. Dæk de færdigstegte fileter til med alufolie mens du laver resten.

5. Smelt smørret på en pande og tilsæt paprika, halvdelen af tomatpuréen og rør godt rundt. Tilsæt madlavningsfløde. Smag til med salt, peber, sukker, eddike og mere tomatpuré efter smag.

6. Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Skyl salaten og bland med peanuts og valgfri dressing. Skær citronen i både.

7. Server de panerede rødspætter sammen med paprikasauce, ris, mangosalat og citronbåde. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære mangoen i tern. De kan også skære citronerne i både.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre