Paprikagryde med ovnstegte kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stksquash
  • 200 grambrune champignon
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskpaprika
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1.25 dlcremefine 15%
  • 1 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem og børnevenlig vegetaropskrift med ovnstegte kartofler og en nem tomatsauce med masser af grøntsager. Jo længere, du lader rette simre, jo mere smag får saucen. Bliver den for tyk, så tilsæt blot lidt vand undervejs. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mundrette størrelser. Vend kartoflerne i olivenolie, salt og peber. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min.

2. Skyl peberfrugt og squash, rens champignonerne grundigt og pil skrællen af løg og hvidløg. Skær grøntsagerne i små tern og hak hvidløget fint.

3. Varm en gryde op med olivenolie og svits paprika, løg og hvidløg. Tilsæt rød peber, squash og champignoner og lad det stege et par minutter. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, bouillon og cremefine og lad retten simre i ca. 20 min. – og gerne mere hvis du har tid, det bliver den kun bedre af!

4. Skyl persillen og hak den fint. Server paprikagryden sammen med ovnstegte kartofler og hakket persille. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn pille skrællen af løg og hvidløg og smage retten til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre