Pasta med tomat- auberginesauce

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 250 gramfuldkornspasta
  •  groft salt
  •  peber
  •  revet ost
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pasta med tomat- auberginesauce

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Denne vegetariske pasta er mega lækker, vildt nem og super god til at få ungerne til at spise en grøntsag, som de ikke kan udtale - i øvrigt helt uden, de opdager det!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 250 gramfuldkornspasta
  •  groft salt
  •  peber
  •  revet ost
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Vask auberginen og fjern top og bund. Skær auberginen i mundrette tern og læg dem i et dørslag eller lignende. Overhæld ternene med et godt drys salt - helst groft - og lad stå, mens du forbereder resten.

2. Hak løg og hvidløg fint og steg dem i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Skyl imens salten af auberginerne og klem vandet ud af dem. Tilsæt auberginerne og steg i nogle minutter, til de har taget farve. Tilsæt herefter hakkede tomater og oregano og lad saucen simre i ca. 10 minutter, mens du koger pastaen efter anvisningen på pakken. Husk at lægge låg på gryden med saucen, da de hakkede tomater godt kan sprutte en kende arrigt, når de begynder at koge :o)

3. Blend nu auberginer og tomater med en stavblender. Hvis du ikke lige ligger inde med sådan en, kan du også bare mose hele molevitten med et piskeris. Smag til med salt og peber og evt. lidt honning og citronsaft. Vend pasta og tomatsaucen sammen.

4. Er der for meget sauce, så gem en rest, frys den ned og brug den f.eks. i kødsauce eller lignende på et senere tidspunkt.

5. Server i dybe tallerkener med revet ost, f.eks. parmesan, og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre