Pasta med tomat- auberginesauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  •  fuldkornspasta
  •  groft salt
  •  peber
  •  revet parmesan
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne pasta er mega lækker og super god til at få ungerne til at spise en grøntsag, som de ikke kan udtale - i øvrigt helt uden, de opdager det ;o) Retten er beregnet til to dage. Resten af tomatsaucen bruges i lækre pitabrød med kødsauce dagen derpå!

Fremgangsmåde

1. Vask auberginen og fjern top og bund. Skær auberginen i mundrette tern og læg dem i et dørslag eller lignende. Overhæld ternene med et godt drys salt - helst groft - og lad stå, mens du forbereder resten.

2. Hak løg og hvidløg fint og steg dem i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Skyl imens salten af auberginerne og klem vandet ud af dem. Tilsæt auberginerne og steg i nogle minutter, til de har taget farve. Tilsæt herefter hakkede tomater og oregano og lad saucen simre i ca. 10 minutter, mens du koger pastaen efter anvisningen på pakken. Husk at lægge låg på gryden med saucen, da de hakkede tomater godt kan sprutte en kende arrigt, når de begynder at koge :o)

3. Blend nu auberginer og tomater med en stavblender. Hvis du ikke lige ligger inde med sådan en, kan du også bare mose hele molevitten med et piskeris. Smag til med salt og peber og evt. lidt honning og citronsaft. Vend halvdelen af tomat- og auberginesaucen sammen med pastaen - gem resten til i morgen.

4. Server i dybe tallerkener med revet parmesan og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme halvdelen at tomat- og auberginesaucen. Den skal du bruge til lækker kødsauce i lune pitabrød dagen derpå!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre