Pitabrød

Ingredienser

( 12 stk. )

  • 25 gramgær
  • 3 dllunkent vand
  • 1 tsksukker
  • 150 gramgrahamsmel
  • 350 gramhvedemel
  • 2 spskolivenolie
  • 1 tsksalt
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

Pitabrød

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Pitabrød er super lækre med alskens fyld til både aftensmaden og i madpakken. Og det er slet ikke svært at lave de lækreste, hjemmelavede pitabrød, hvis du følger vores opskrift. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 25 gramgær
  • 3 dllunkent vand
  • 1 tsksukker
  • 150 gramgrahamsmel
  • 350 gramhvedemel
  • 2 spskolivenolie
  • 1 tsksalt

Fremgangsmåde

1. Rør sukker og gær ud i det lunkne vand i en skål. Brug ikke lunkent vand fra hanen, men bland lidt kogende vand med koldt vand, til det er lillefingerlunt.

2. Tilsæt herefter melet lidt efter lidt sammen med olie og salt og rør eller ælt for fuld drøn i en røremaskine eller med de bareste næver i 5-10 minutter, eller hvor længe du nu har tid og kræfter til! Dejen skal være smidig og hverken klistre til skålen eller være for tør. Er den for våd, tilsætter du bare lidt mere hvedemel. Er den for tør, tilsætter du lidt mere vand.

3. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i skålen under et viskestykke. Det tager ca. 1 time.

4. Sæt en bagplade beklædt med bagepapir i midten af ovnen og varm den op til 250 grader over/undervarme. Ikke varmluft!

5. Del dejen i ca. 12 stykker a 70 gram. Rul hvert stykke ud, så de er helt runde og ca. 14 cm i diameter. Læg dem i hold på bagepladen og bag dem i ca. 2-4 minutter. Men hold øje med dem! Når de er poppet op og fået en smule farve, er de ved at være færdige.

6. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre