Pizzadej

Ingredienser

(2 pizzaer )

  • 25 gramgær
  • 2 tsksukker
  • 2,5 dlvand- koldt
  • 0,5 dlvand- kogende
  • 300 gramtipo 00 hvedemel- kan erstattes med almindeligt hvedemel
  • 100 gramdurummel
  • 50 gramfuldkornshvedemel
  • 1 tsksalt
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hos Mambeno elsker vi hjemmelavet pizza. Og det er næsten hurtigere at lave sine egne bunde end at finde den færdige dej i supermarkedet. Brug et kvarter på at røre dejen sammen, og så skal du bare vente på, at de perfekte pizzabunde hæver.

Fremgangsmåde

1. Bland koldt og varmt vand i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og sukker og rør, til det er opløst.

2. Tilsæt durum- og fuldkornshvedemel, salt og rør godt.

3. Tilsæt tipo 00 hvedemel lidt efter lidt og ælt eller rør så længe, du har tid og kræfter. Gerne 10 minutter, til dejen er blød og elastisk men ikke klistrer til fingrene.

4. Lad dejen hvile en time. Del den i to - nu er den klar til brug.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre