Mambenos super lækre pølseboller

Ingredienser

( Ca. 20 styk )

  • 4 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spskolivenolie
  • 200 gramgrahamsmel
  • 500 gramhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 10 stkgrillpølser
  • 1 stkæg
  •  tørret oregano
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har twistet det traditionelle pølsehorn! Her i en ny form og med lidt ekstra groft mel og oregano. Og ja, vi indrømmer gerne, at tungen skal holdes lidt lige i munden, når du former dem, men når du først har fået taget på dem, bliver de SÅ flotte - og de er et kæmpe hit!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål og tilsæt gær og olie. Rør, til gæren er opløst.

3. Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er smidig. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen klistrer. Del dejen i tre stykker og rul hver del ud i et aflangt stykke, der måler ca. 50 x 10 cm i længden og 1 cm i tykkelsen.

4. Læg to-tre pølser i forlængelse af hinanden på midten af dejen. Fold dejen rundt over pølserne og rul sammen, så lukningen er tæt. Del nu den lange rulle i mindre stykker, så du har en halv pølse i hver rulle.

5. Og nu skal du altså holde tungen lige i munden! Skær forsigtigt fire riller i hver rulle, hvor du skær igennem den øverste del af dejen og hele pølsen, men ikke igennem den nederste del af dejen, der vender ned mod bordpladen.

6. Drej pølsestykkerne en omgang, så der kommer en snoning i dejen, begyndende fra den ene ende. Når du har lavet en snoning mellem alle pølsestykkerne, lægger du den ene ende over den anden og trykker let sammen - evt. med lidt vand. Kig på billedet - du har ramt rigtigt, når de ligner små blomster!

7. Læg pølsebollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter under et klæde. Pensl dem forsigtigt med sammenpisket æg og drys med oregano.

8. Bag pølsebollerne i 15-20 minutter, til de er gyldne på toppen.

9. Så må der guffes - velbekomme!

Tip

Når du fryser hjemmebag ned og vil bruge det i ungernes madpakker, kan du med fordel tage det ud af fryseren om morgenen samme dag, som det skal spises. På den måde når det at tø op til frokost og undgår at blive tørt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre