Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
60 min
Pølsehorn er et stort hit i madpakken eller til børnefødselsdagen, og her har vi lavet endnu en skøn variation med camoufleret squash og chiafrø. Du kan også sagtens bruge hør- eller sesamfrø, hvis du ikke lige kan finde chiafrø i supermarkedet. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1.5 dlkoldt vand
- 0.5 dlkogende vand
- 1 dlyoghurt naturel
- 25 gramgær
- 0.25 dlolivenolie
- 1 tsksalt
- 1 stksquash
- 50 gramchia- eller hørfrø
- 400 gramhvedemel
- 8 stkgrillpølser
- 1 stkæg
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.2
Bland koldt og varmt vand sammen i en skål. Tilsæt yoghurt og smuldr gæren i. Rør godt til det hele er opløst og tilsæt derefter olie og salt.3
Skyl og riv squashen på den fine side af rivejernet. Klem væden ud af squashstykkerne og rør dem i gærblandingen sammen med chia- eller hørfrø.4
Rør melet i lidt efter lidt. Når dejen begynder at samle sig, ælter du den færdig på et meldækket bord.5
Del dejen i to lige store stykker, der hver rulles ud i en cirkel. Skær cirklen i otte trekanter, læg et stykke pølse på det bredeste stykke og rul sammen mod midten.6
Læg pølsehornene med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Så går pølsehornene ikke op, når de bliver bagt.7
Lad dem hæve i 40 minutter under et klæde og pensl dem herefter med sammenpisket æg. Drys med chia- eller andre frø på toppen, hvis du synes.8
Bag pølsehornene i 15-20 minutter, til de er gyldne på toppen.9
Så må der guffes - velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle og rive squashen. De kan også være med til at hælde de øvrige ingredienser i dejen, skære pølserne og fordele dem på dejen.