Pølsehorn med squash og chiafrø

Ingredienser

( Ca. 16 styk )

  • 1.5 dlkoldt vand
  • 0.5 dlkogende vand
  • 1 dlyoghurt naturel
  • 25 gramgær
  • 0.25 dlolivenolie
  • 1 tsksalt
  • 1 stksquash
  • 50 gramchia- eller hørfrø
  • 400 gramhvedemel
  • 8 stkgrillpølser
  • 1 stkæg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Pølsehorn er et stort hit i madpakken eller til børnefødselsdagen, og her har vi lavet endnu en skøn variation med camoufleret squash og chiafrø. Du kan også sagtens bruge hør- eller sesamfrø, hvis du ikke lige kan finde chiafrø i supermarkedet. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.

2. Bland koldt og varmt vand sammen i en skål. Tilsæt yoghurt og smuldr gæren i. Rør godt til det hele er opløst og tilsæt derefter olie og salt.

3. Skyl og riv squashen på den fine side af rivejernet. Klem væden ud af squashstykkerne og rør dem i gærblandingen sammen med chia- eller hørfrø.

4. Rør melet i lidt efter lidt. Når dejen begynder at samle sig, ælter du den færdig på et meldækket bord.

5. Del dejen i to lige store stykker, der hver rulles ud i en cirkel. Skær cirklen i otte trekanter, læg et stykke pølse på det bredeste stykke og rul sammen mod midten.

6. Læg pølsehornene med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Så går pølsehornene ikke op, når de bliver bagt.

7. Lad dem hæve i 40 minutter under et klæde og pensl dem herefter med sammenpisket æg. Drys med chia- eller andre frø på toppen, hvis du synes.

8. Bag pølsehornene i 15-20 minutter, til de er gyldne på toppen.

9. Så må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle og rive squashen. De kan også være med til at hælde de øvrige ingredienser i dejen, skære pølserne og fordele dem på dejen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre