Poke-kage med banan, peanutbutter og chokoladecreme

Ingredienser

( 1 kage )

  • Dej
  • 100 gramsmør
  • 100 grampeanutbutter
  • 4 stkæg
  • 125 gramsukker
  • 1.5 spskvaniljesukker
  • 3 stkbananer
  • 150 gramhvedemel
  • 0.5 spskbagepulver
  • Chokoladecreme
  • 2.5 dlmælk
  • 4 dlpiskefløde
  • 70 gramsukker
  • 35 grammajsstivelse
  • 200 grammørk chokolade
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

Poke-kage med banan, peanutbutter og chokoladecreme

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Her får du opskriften på den lækreste og mest syndige kage med både bananer, peanutbutter og lækker chokoladecreme på toppen. Det specielle ved en poke-kage er, at man prikker huller i kagen, så cremen fylder hullerne ud og giver ekstra meget smag. Brug så vidt muligt modne bananer. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Dej
  • 100 gramsmør
  • 100 grampeanutbutter
  • 4 stkæg
  • 125 gramsukker
  • 1.5 spskvaniljesukker
  • 3 stkbananer
  • 150 gramhvedemel
  • 0.5 spskbagepulver
  • Chokoladecreme
  • 2.5 dlmælk
  • 4 dlpiskefløde
  • 70 gramsukker
  • 35 grammajsstivelse
  • 200 grammørk chokolade

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tilsæt peanutbutter og rør til du har en samlet masse.

2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt sammen i en skål. Skær bananerne i tern og mos dem lidt med en gaffel. Pisk dem sammen med æggemassen og tilsæt smør- og peanutblandingen. Tilsæt mel, bagepulver og pisk godt.

3. Hæld dejen i en smurt firkantet bageform - eller en form beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i den med en strikkepind.

4. Rør mælk, fløde, sukker og majsstivelse sammen i en gryde og tænd herefter for varmen. Lad det småsimre i 5-7 minutter under grundig omrøring til det er tykner. Sluk for varmen. Hak chokoladen groft (gem evt. lidt som pynt til toppen af kagen) og tilsæt det i gryden. Rør rundt til du har en samlet masse.

5. Tag kagen ud af ovnen. Brug skaftet af en grydeske til at prikke huller i kagen - lav ca. 20 huller. Jo flere huller desto mere creme, kommer der ned i hullerne! Overhæld nu kagen med chokoladencremen og stil den på køl i ca. to timer.

6. Wuhuu, så må der endelig smovses. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at mose bananer og hakke chokoladen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre