Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
40 min
De er altså bare mega flotte og festlige, de her popcakes! Og så er de virkelig sjove at lave med ungerne i køkkenet, og de kan være med i hele processen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramsandkage
- 100 gramflødeost
- 50 gramflormelis
- 25 gramsmør
- 2 spskkakaopulver
- 200 grammørk chokolade
- grillspyd
- kagekrymmel
Fremgangsmåde
1
Begynd med at smuldre sandkagen helt fint i en skål. Det er nemt at gøre med fingrene - lad ungerne hjælpe - men du kan også give sandkagen en tur i en minihakker.2
Bland flødeost, flormelis og blødt smør i en anden skål og rør det godt sammen. Bland det med kagesmuldr og kakaopulver og ælt det hele sammen med hænderne. Stil det på køl i en halv times tid.3
Form små kugler af dejen - de skal være lidt mindre end en bordtennisbold.4
Smelt chokoladen i enten mikroovnen eller over et vandbad. Dyp den ikke-spidse (også kaldt den flade) ende af grillspydene i chokoladen og stik dem herefter halvt ned i kagekuglerne. Sæt dem på køl i fem-ti minutter.5
Dyp eller hæld nu chokolade på over kagekuglerne og drys herefter med din og ungernes yndlingskrymmel. Stil nu spydene i en høj vase eller noget andet, der er tungt i bunden, så de ikke vælter.6
Stil dem på køl indtil chokoladen er hård, og så må der guffes!7
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smuldre kagen. De kan også piske flødeost, flormelis og smør sammen. De skal selvfølgelig også drysse yndlingsdrys på. Du kan i øvrigt også bruge marmorkage eller citronmåne i stedet for sandkage.