Popcakes med sandkage

Ingredienser

( 20 stk. )

  • 300 gramsandkage
  • 100 gramflødeost
  • 50 gramflormelis
  • 25 gramsmør
  • 2 spskkakaopulver
  • 200 grammørk chokolade
  •  grillspyd
  •  kagekrymmel
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De er altså bare mega flotte og festlige, de her popcakes! Og så er de virkelig sjove at lave med ungerne i køkkenet, og de kan være med i hele processen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Begynd med at smuldre sandkagen helt fint i en skål. Det er nemt at gøre med fingrene - lad ungerne hjælpe - men du kan også give sandkagen en tur i en minihakker.

2. Bland flødeost, flormelis og blødt smør i en anden skål og rør det godt sammen. Bland det med kagesmuldr og kakaopulver og ælt det hele sammen med hænderne. Stil det på køl i en halv times tid.

3. Form små kugler af dejen - de skal være lidt mindre end en bordtennisbold.

4. Smelt chokoladen i enten mikroovnen eller over et vandbad. Dyp den ikke-spidse (også kaldt den flade) ende af grillspydene i chokoladen og stik dem herefter halvt ned i kagekuglerne. Sæt dem på køl i fem-ti minutter.

5. Dyp eller hæld nu chokolade på over kagekuglerne og drys herefter med din og ungernes yndlingskrymmel. Stil nu spydene i en høj vase eller noget andet, der er tungt i bunden, så de ikke vælter.

6. Stil dem på køl indtil chokoladen er hård, og så må der guffes!

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smuldre kagen. De kan også piske flødeost, flormelis og smør sammen. De skal selvfølgelig også drysse yndlingsdrys på. Du kan i øvrigt også bruge marmorkage eller citronmåne i stedet for sandkage.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre