Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Gryderetter til to dage er et hit! Både fordi de smager godt på dag et og ofte endnu bedre på dag to, men også fordi aftensmaden bliver en helt del nemmere dagen derpå. Denne efterårsgryde med hakket kyllingekød smager virkelig godt - den er mild og letkrydret med karry. Vi serverer den med ris og æbler. Husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 4 stkporre
- 800 gramhakket kyllingekød
- 1.5 spskkarry
- 4 stkæbler
- 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 2 dlvand
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl og rens porrerne grundigt og skær dem i skiver.2
Steg kyllingekødet i lidt olivenolie i en gryde eller en dyb pande og tilsæt porre og karry. Lad hele molevitten stege i ca. 5 minutter, til kødet er brunet godt af.3
Skyl æblerne og riv 3/4 del af dem på den grove side af et rivejern og lad dem stege med. Gem resten til topping. Tilsæt madlavningsfløde, smuldret bouillon og vand og lad retten simre i yderligere 5-10 minutter.4
Smag til med salt og peber og servér retten med dampende varme ris og resten af æblerne i tern på toppen.5
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn rense og skære porrerne. De kan også skære æblestykker til topping og smage gryderetten til, så den er, som de bedst kan lide.