Pretzel - tyske kringler med salt

Ingredienser

( 10 stk. )

  • Pretzel
  • 50 gramsmør
  • 2.5 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 20 gramsukker
  • 450 gramhvedemel
  • 0.5 tsksalt
  •  bagepapir
  • Pensling og drys
  • 3 spsknatron
  • 2 literkogende vand
  •  groft salt
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Pretzel - tyske kringler med salt

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Måske har du smagt dem på bilturen gennem Tyskland eller på skiferien i Østrig. Lækre pretzel-kringler med salt - en slags overdimensioneret saltstang! Dejen bliver først kogt, så kringlerne får en saftig krumme, og så bages de færdige i ovnen med groft salt på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Pretzel
  • 50 gramsmør
  • 2.5 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 20 gramsukker
  • 450 gramhvedemel
  • 0.5 tsksalt
  •  bagepapir
  • Pensling og drys
  • 3 spsknatron
  • 2 literkogende vand
  •  groft salt

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde (det må ikke tage farve) og tilsæt mælken så blandingen bliver lillefingerlun. Opløs gær og sukker i mælken i en skål. Du kan med fordel lave dejen i en røremaskine.

2. Tilsæt mel og salt og rør, til der ikke er flere klumper. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt mens du rører eller ælter det bedste, du har lært. Fortsæt til du har en blød og smidig dej, der lige nøjagtigt ikke klistrer på fingrene. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet - men er dejen for fugtig, så den klistrer til fingrene, skal du tilsætte lidt ekstra.

3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en halv time. Del herefter dejen i 10 stykker og tril dem i lange pølser på ca. 20 cm - enderne skal være tynde, og midten af pølsen skal være lidt tykkere. Form dem som kringler som på billedet og tvist dem to gange, så enderne kan lægges oven på siderne.

4. Lad kringlerne efterhæve i endnu en halv time under et viskestykke. Bring en stor gryde med vand i kog og opvarm ovnen til 220 grader varmluft imens.

5. Dette skal gøres af en voksen: Tilsæt natron i en gryde med kogende vand. Læg nu forsigtigt 2-3 kringler i det kogende vand en ad gangen og lad dem koge i ca. 30 sekunder. Vend dem forsigtigt med en hulske eller lignende halvvejs, så de bliver kogt ens på begge sider. Tag kringlerne op med hulskeen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys straks herefter med groft salt.

6. Bag kringlerne i ca. 20 minutter i ovnen, til de er smukt gyldne og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

7. Lad dem køle af og så må der endelig guffes lækre saltkringler. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande alle ingredienserne i skålen. De kan også ælte dejen og drysse med salt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre